Réf. iconothèque
3594
- Amphora for garum (a sauce made with fish fermented in brine, similar to current Vietnamesenuoc mam). The amphora originated from southern Spain, and was unearthed in an incineration burial of the last quarter of the first century BC at Oisy-le-Verger (Pas-de-Calais, northern France).
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Fouille :
Le Pont d'Epinoy, Oisy-le-Verger, Pas-de-Calais, Hauts-de-France
Auteur du document
© Hervé Paitier, Inrap
Archéologue responsable d'opération
Thierry Marcy
Code opération
GB15910401
Catégorie
Photo
Fichier source
3594_vignette_Marquion-537.jpgTaille fichier HD / Dimensions / Résolution
7.01 Mo / 2848 x 4288 px (30,14 x 45,38 cm) / 240 dpi
Période(s)
Antiquité
Thème(s)
Cultes et pratiques funéraires; Échange et transport
Année de création
2010


